Compot de piersici

Ingrediente Compot de piersici

Pentru 1 borcan de 800 gr  – 4 piersici de buna calitate, 3 linguri zahar. Facultativ – vanilie.

Mod de preparare Compot de piersici

  1. Intr-o cratita se pune apa la fiert. Piersicile se scufunda in apa clocotita pentru cateva secunde apoi se scot.
  2. Se decojesc , le taiem in 4 parti  egale ,  se desprind de pe sambure si le aseazam  in borcane.
  3. In fiecare borcan adaugam  cate 3 linguri de zahar si  completam cu apa rece.
  4. Borcanele se capseaza si  se pun la fiert (intr-o cratita cu baza acoperita de un servet de bucatarie si apa rece cantitate 3/4  ) pentru 20 min din momentul in care apa incepe sa clocoteasca . Dupa fierbere se lasa sa se raceasca lent , pana a doua zi.

Pofta Buna!

compot de piersici compot de piersici1
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de piersiciDulceata de piersici Ingrediente Dulceata de piersici 1 kg piersici, 800 gr zahar, 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat. Mod de […]
  • Budinca de orez cu piersiciBudinca de orez cu piersici Ingrediente Budinca de orez cu piersici 1 l lapte, 200 gr orez cu bob rotund, 50 gr zahar, 1 lingurita […]
  • Compot de visineCompot de visine Ingrediente Compot de visine visine coapte si sanatoase, zahar, apa Mod de preparare Compot de […]
  • Compot rapid de mereCompot rapid de mere Ingrediente Compot rapid de mere 2 mere, 4  linguri de zahar, 500 ml apa, 1 steluta anason , 1/2 plic zahar […]
  • Conserva de fasole verdeConserva de fasole verde Ingrediente Conserva de fasole verde fasole, apa, sare, crengute de marar proaspat. Mod de preparare […]
  • Muraturi asortate Muraturi asortate Ingrediente Muraturi asortate morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida,  castraveti. Pentru fiecare […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress