Clatitele in doua culori sunt o varianta interesanta si creativa a clasicei retete de clatite, care adauga o nota estetica placuta si o combinatie de arome diferite intr-o singura portie. Clatite in doua culori, optiunea perfecta pentru desertul zilei.
Adaugam intr-un bol ingredientele : ouale, zaharul, praful de sare, vanilia si laptele.
Mixam pentru 1 minut si adaugam faina.
Amestecam usor si mixam din nou pana obtinem o compozitie omogena.
Din compozitia obtinuta punem intr-un bol 200 ml si adaugam cacaua.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Punem o tigaie de clatite la incins. Adaugam cateva picaturi de ulei si miscam usor pentru ca grasimea sa se imprastie pe toata suprafata.
Punem un polonic de compozitie, iar prin miscari circulare intindem compozitia pe toata suprafata.
Luam o lingura de compozitie cu cacao si o adaugam peste foaia de clatita, prin miscari circulare.
Lasam sa se coaca la foc mic, iar cand pe margine incepe sa se rumeneasca usor, intoarcem clatita.
Se mai lasa cateva secunde si apoi se pune pe farfurie.
Se continua procesul de coacere si cu restul de aluat.
Dupa coacere, foile de clatite se umplu cu crema de ciocolata si se servesc.
Pofta Buna!