Cel mai bun Tort de Morcovi cu crema de branza fina si frisca aromata, desetul ideal pentru mese festive. Blat cu morcovi si nuca, crema fina cu branza si frisca aromata, o explozie de bunatate. Reteta Tort de Morcovi este testata si va garanteaza obtinerea unui desert delicios.
Preparare Blat Tort de Morcovi
Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Mixam ouale cu zahar brut, zahar vanilat si praful de sare.
Cand compozitia s-a dublat, adaugam uleiul treptat si mixam pana la incorporare.
Adaugam compozitia de faina si amestecam.
Peste compozitia omogena adaugam miezul de nuca zdrobit sau macinat, scortisoara si morcovii razuiti.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Am obtinut 1, 100 kg compozitie de blat.
Am impartit-o pe jumatate si am transferat-o in 2 forme de copt rotunde, diametru 24 cm, tapetate cu hartie de copt.
Introducem formele in cuptorul preincalzit la 180C/ 25 minute, dar le puteti coace si pe rand.
Le lasam sa se raceasca complet.
Preparare crema
Mixam smantana pentru frisca cu zahar si zahar vanilat.
Cand am obtinut o spuma densa, adaugam crema de branza si mixam pana la omogenizare.
Asamblare
Asezam primul blat pe un platou. Cantitatea de crema o impartim pentru umplutura si decor.
Adaugam un strat generos de crema si intindem uniform.
Adaugam al doilea blat si presam usor.
Decoram tortul cu restul de crema si adaugam miezul de nuca.
Punem la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Pofta buna!
Descopera colectia 50 Retete – Prajituri de Casa pentru mese festive!
1 thoughts on “Tort de Morcovi”
Tortul de Morcovi este minunat! Eu l-am incercat si pot sa confirm ca este delicios.