Produsele apicole – delicii naturale si sanatoase

Produsele apicole - delicii naturale si sanatoase
5/5 - (1 vote)

Produsele apicole au fost folosite de secole pentru beneficiile lor terapeutice si nutritive. In zilele noastre, consumatorii din intreaga lume apreciaza din ce in ce mai mult produsele apicole. Din fericire, si producatorii locali au inteles valoarea acestor minuni ale naturii si au creat o gama variata de produse apicole autentice si proaspete. Cele mai apreciate produse apicole de la producatorii locali, care aduc beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru economia locala,  sunt: mierea de albine, pastura si propolisul.

Mierea de albine este, fara indoiala, unul dintre cele mai indragite produse apicole. Obtinuta cu migala de albinele harnice din flori, mierea este un nectar dulce si hranitor cu multiple beneficii pentru sanatatea noastra. Producatorii locali au grija sa pastreze autenticitatea acestui produs, oferind variante de miere poliflora, monoflora sau chiar miere cruda, neprocesata termic, care pastreaza intacte enzimele si nutrientii valorosi.

Pastura este un alt produs apicol apreciat, cunoscut si sub numele de polen crud. Aceasta reprezinta floarea de lalele a albinelor si este o sursa concentrata de proteine, vitamine, minerale si antioxidanti. Producatorii locali colecteaza pastura cu grija si o ambaleaza in mod natural, pastrandu-i proprietatile benefice. Consumata in alimentatie, pastura sustine sistemul imunitar si aduce o energie naturala, fiind apreciata de catre iubitorii de sanatate si bunastare.

Propolisul  este un produs apicol cunoscut pentru proprietatile sale antimicrobiene si antioxidante. Albinele il colecteaza din mugurii si scoarta copacilor si il utilizeaza pentru a-si proteja stupul de bacterii si agenti patogeni. Producatorii locali extrag cu grija propolisul si il transforma in diverse forme de prezentare, precum tincturi, unguente sau capsule. Acest scut natural poate fi folosit si de noi pentru a sprijini sanatatea sistemului imunitar si pentru a proteja organismul impotriva factorilor nocivi.

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *