Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci
Ingrediente:

Aluat - 400 gr aluat foitaj
Umplutura - 250 gr ciuperci proaspete, 3 linguri ulei, 1 ceapa, 3 linguri pesmet, sare si piper dupa gust, 1/2 legatura patrunjel.
Decor -  susan

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

8

5/5 - (55 votes)

Descopera cele mai bune Pateuri cu ciuperci! Invata cum sa creezi delicioasele  gustari de post,  cu  umplutura delicioasa si satioasa.  Reteta de Pateuri cu ciuperci este simpla si rapida, ideala pentru pachetul de la scoala.

Tocam ceapa si ciupercile.

Punem uleiul la incins si adaugam ceapa maruntita.

O calim 2 minute si apoi adaugam ciupercile.

Amestecam si lasam sa se caleasca pana scade lichidul format.

La final adaugam sare, piper dupa gust si pesmetul.

Amestecam si adaugam patrunjelul maruntit.

Lasam compozitia sa se raceasca complet.

Intindem foaia de foietaj, la jumatate din grosime,  si o portionam in 8 bucati.

Pe fiecare parte de aluat adaugam o lingura plina de umplutura.

Pliem fiecare foaie de aluat si o unim cu ajutorul unei furculite.

Taiem usor aluatul cu un cutit ascutit, doua  taieturi la fiecare pateu.

Ungem fiecare bucata cu apa si presaram susan.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 210 C , cu ventilatie, si le coacem pana devin aurii.

Le servim calde sau reci.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *