Carnati de casa

Ingrediente:

7 kg carne ( macra si cu grasime ), 80 gr  sare, 5 gr piper, 70 gr usturoi, 30 gr boia de ardei  dulce, 8 gr cimbru, 10 m intestine porc.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 m

5/5 - (59 votes)

Carnati de casa pentru pofticiosi. Reteta Carnati de casa este simpla, iar rezultatul este mai mult decat gustos. Se servesc prajiti,  alaturi de mamaliguta si mujdei . 

Matele se pun in apa calda pentru 10 minute si apoi le transferam in apa rece.

Se toaca carnea  si se pune intr-un vas mai mare.

Curatam usturoiul , il spalam si il pasam.

Adaugam sarea, piperul, boia de ardei dulce, cimbru si usturoiul.

Amestecam si framantam 10 minute.

Suflam matele, pentru a ne asigura ca nu sunt rupte.

Se umplu intestinele  cu compozitia formata  si la fiecare 15 cm se rasuceste.

Carnatii se pun la rece, la zvantat,  pana a doua zi.

Pentru un plus de gust si aroma, carnatii se pun la fum rece pentru 1 zi.

Ii pastram la loc racoros.

Se servesc prajiti , cu mamaliguta si sos de usturoi.

Pofta Buna!

Vezi si alte retete de Craciun

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *