Carnati de casa pentru pofticiosi. Reteta Carnati de casa este simpla, iar rezultatul este mai mult decat gustos. Se servesc prajiti, alaturi de mamaliguta si mujdei .
Matele se pun in apa calda pentru 10 minute si apoi le transferam in apa rece.
Se toaca carnea si se pune intr-un vas mai mare.
Curatam usturoiul , il spalam si il pasam.
Adaugam sarea, piperul, boia de ardei dulce, cimbru si usturoiul.
Amestecam si framantam 10 minute.
Suflam matele, pentru a ne asigura ca nu sunt rupte.
Se umplu intestinele cu compozitia formata si la fiecare 15 cm se rasuceste.
Carnatii se pun la rece, la zvantat, pana a doua zi.
Pentru un plus de gust si aroma, carnatii se pun la fum rece pentru 1 zi.
Ii pastram la loc racoros.
Se servesc prajiti , cu mamaliguta si sos de usturoi.
Pofta Buna!
Vezi si alte retete de Craciun