Prajitura frageda cu mere (de post) este un desert fraged, perfect pentru orice ocazie. Combinatia perfecta dintre textura frageda a aluatului si dulceata suculenta a merelor face din aceasta prajitura un desert irezistibil.
Aluatul
Punem intr-un bol: apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.
Amestecam pana se dizolva zaharul.
Adaugam faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Acoperim cu o folie alimentara si punem aluatul la rece, pentru 30 minute.
Umplutura de mere
Razuim merele si le punem intr-o cratita impreuna cu zahar.
Amestecam si punem pe foc, amestecand periodic, maxim 10 minute.
Adaugam vanilia , scortisoara si amestecam.
Se lasa sa se racesca complet.
Asamblare
Impartim aluatul in doua parti.
Prima parte de aluat se intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
Adaugam umplutura si o intindem in strat uniform pe toata suprafata.
Intindem a doua parte de aluat si o asezam usor peste stratul de mere.
Intepam prajitura cu furculita, din loc in loc.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 C / 30-35 minute, pana ce prajitura devine aurie.
Se lasa sa se racesca complet, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta buna!
1 thoughts on “Prajitura frageda cu mere (de post)”
Este o optiune excelenta pentru a savura un desert delicios, chiar si in timpul postului. Apreciez efortul de a oferi alternative gustoare si potrivite pentru toate gusturile si regimurile alimentare. Cu siguranta voi incerca aceasta reteta si abia astept sa savurez rezultatul 🙂