Prajitura frageda cu mere (de post)

Prajitura frageda cu mere (de post)
Ingrediente:

Aluat - 350 ml apa minerala, 200 ml ulei, 200 gr zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 8 gr  praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 800 gr faina alba ( depinde de tipul folosit ) , 1 praf sare, 1  lingurita esenta vanilie.

Umplutura - 1kg mere, 150 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 tava / 43 x35 cm

5/5 - (81 votes)

Prajitura frageda cu mere (de post)  este un desert fraged, perfect pentru orice ocazie. Combinatia perfecta dintre textura frageda a aluatului si dulceata suculenta a merelor face din aceasta prajitura un desert irezistibil.

Aluatul

Punem intr-un bol:  apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie,  bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.

Amestecam pana se dizolva zaharul.

Adaugam faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Acoperim cu o folie alimentara si punem aluatul  la rece,  pentru 30 minute.

 

Umplutura de mere

Razuim merele si le punem  intr-o cratita impreuna cu zahar.

Amestecam si punem pe foc, amestecand periodic, maxim 10 minute.

Adaugam vanilia , scortisoara si amestecam.

Se lasa sa se racesca complet.

Asamblare 

Impartim aluatul in doua parti.

Prima parte de aluat se  intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.

Adaugam umplutura si o intindem in strat uniform pe toata suprafata.

Intindem a doua parte de aluat si  o asezam usor peste stratul de mere.

Intepam prajitura cu furculita, din loc in loc.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 C / 30-35 minute, pana ce prajitura devine aurie.

Se lasa sa se racesca complet,  se portioneaza  si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Prajitura frageda cu mere (de post)”

  1. Este o optiune excelenta pentru a savura un desert delicios, chiar si in timpul postului. Apreciez efortul de a oferi alternative gustoare si potrivite pentru toate gusturile si regimurile alimentare. Cu siguranta voi incerca aceasta reteta si abia astept sa savurez rezultatul 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *