Va plac gogosile? Nu cred ca exista cineva sa nu iubeasca acest desert minunat. Pufoase si aromate, gogosiile rasucite sunt nelipsite din meniul de weekend. Se prepara usor, sunt gustoase si au un cost redus.
Preparare Gogosi rasucite
Intr-un bol se amestecam drojdia proaspata cu apa calduta si zahar.
Adaugam praful de sare, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam.
Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si se pune la loc cald pentru 25 minute.
Aluatul se pune pe blatul de lucru si se imparte in 12 parti egale.
Modelarea se face cu ajutorul fainii.
Se ia pe rand fiecare bucata de aluat, se modeleaza sub forma de sul de 30 cm lungime.
Se ruleaza in spirala, de la jumatate – vezi foto.
Le lasam 10 minute sa creasca, apoi le luam de pe blatul de lucru cu o spatula si le prajim in ulei incins.
Cand devin aurii se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de grasime.
Se servesc calde si pudrate cu zahar fain vanilat. Pofta Buna!
Descopera si colectia 50 RETETE – PRAJITURI DE CASA.