Gogosi rasucite

Gogosi rasucite
Ingrediente:

Aluat- 700 gr faina alba superioara, 30 gr drojdie proaspata, 25 ml esenta de rom, 10 gr zahar vanilat, 300 ml apa calduta, 60 gr zahar, 1 praf sare, ulei pentru prajit, faina pentru modelat.

Decor - zahar farin vanilat. 

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

12

5/5 - (49 votes)

Va plac gogosile? Nu cred ca exista cineva sa  nu iubeasca acest desert minunat. Pufoase si aromate, gogosiile rasucite sunt nelipsite din meniul de weekend. Se prepara usor, sunt gustoase si au un cost redus.

Preparare Gogosi rasucite

Intr-un bol se amestecam drojdia proaspata cu apa calduta si zahar.

Adaugam praful de sare, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam.

Adaugam faina  si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si se pune la loc cald  pentru 25 minute.

Aluatul se pune pe blatul de lucru si se imparte in 12 parti egale.

Modelarea se face cu ajutorul fainii.

Se ia pe rand fiecare bucata de aluat, se modeleaza sub forma de sul de 30 cm lungime.

Se ruleaza in spirala, de la jumatate – vezi foto.

Le lasam 10 minute sa creasca, apoi le luam de pe blatul de lucru cu o spatula si le prajim  in ulei incins.

Cand devin aurii se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Se servesc calde si pudrate cu zahar fain vanilat. Pofta Buna!

Descopera si colectia 50 RETETE – PRAJITURI DE CASA.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *