Fasole cu afumatura

Fasole cu afumatura
Ingrediente:

500 gr fasole fiarta, 800 gr carne de porc afumata ( ceafa), 1 ardei kapia, 2 buc ceapa, 1 morcov,  5 rosii decojite,  4 linguri ulei,  200 ml apa, sare, piper, cimbru dupa gust.

Timp preparare

1 ora si 30 de minute.

Nr. portii

4

5/5 - (44 votes)

Fasole cu afumatura, o mancare savuroasa si hranitoare, perfecta in zilele racoroase. Ideala pentru un pranz delicios, mancarea de fasole cu afumatura incanta prin mult gust si bunatate. Convinge-te si tu!

Fasole cu afumatura

Am folosit ceafa de porc afumata, deoarece incanta prin fragezime.

Punem intr-o cratita,  uleiul la incins.

Adaugam carnea taiata in bucati potrivite si o prajim la foc mediu, amestecand periodic.

Fasole cu afumatura

Timpul estimat de prajire, cca 30 minute.

Fasole cu afumatura

Scoatem carnea intr-un vas, iar in grasimea ramasa adaugam legumele taiate marunt (ceapa, morcovul si ardeiul).

Calim legumele cca 5 minute si apoi adaugam rosiile maruntite.

Continuam calirea 5 minute.

Adaugam carnea, 100 ml apa si acoperim cratita.

Fasole cu afumatura

Fierbem la foc mic-mediu, cca 40 minute.

Fasole cu afumatura

Adaugam fasolea fiarta,  restul de apa, sare si piper dupa gust.

Fasole cu afumatura

Continuam fierberea la foc mic pentru 10 minute.

Fasole cu afumatura

Inchidem focul, adaugam cimbrul uscat si amestecam.

Fasole cu afumatura

Servim mancarea de Fasole cu afumatura  alaturi de  muraturi.

Fasole cu afumatura

Descopera colectia Retete de mancare!

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *