Arlechin

Ingrediente

Pentru aluat: 1 kg faina, 200 gr zahar farin, 70 gr unt, 50 gr margarina, 120 ml ulei, 4 galbenusuri, 100 ml lapte, 5 gr bicarbonat de sodiu stins in otet, vanilie, sare.
Pentru umplutura: marmelada
Pentru glazura: 3 galbenusuri, 150 gr zahar, nuci.

Preparare

Untul si margarina se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat galbenusurile de ou, uleiul si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga laptele , sarea, bicarbonatul dizolvat in otet, vanilia si se framanta cu faina. Aluatul se lasa cca 30 min la rece.
Aluatul se intinde cu faina , in 3 foi subtiri, care se aseaza in tava si se coc la temperatura moderata. Foile coapte si racite , se umplu cu marmelada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Separat, galbenusurile de ou se bat spuma cu zahar. Compozitia de galbenus acopera ultima foaie de aluat, se decoreaza cu nuci. Prajitura se aseaza in tava , se introduce in cuptor si se coace o ora la temperatura de max 50 grade C. Dupa cocere se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

Servire

Se serveste rece.
ArlechinArlechinArlechinArlechinArlechinArlechinArlechinArlechin
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Cozonac pufos cu rahatCozonac pufos cu rahat Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 200 gr zahar, 50 ml ulei, 150 gr unt, 4 galbenusuri, 500-600 ml lapte, 40 gr […]
  • Crema de vanilieCrema de vanilie Reteta Crema de vanilie este  cea mai cunoscuta si apreciata de catre gospodine . Este fina si aromata , […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Ingrediente Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare. Crema: 200 gr amidon, 700 […]
  • Prajitura diplomat cu capsuniPrajitura diplomat cu capsuni Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Cozonac cu ciocolataCozonac cu ciocolata Ingrediente Aluat: 500 gr  faina, 120 gr zahar, 50 ml ulei, 80 gr unt, 3 galbenusuri,  300  ml lapte, 20 gr […]
  • Prajitura MaguraPrajitura Magura IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 1ou, 100 gr zahar, […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress