Acasa / Retete culinare / Mamaliga

Mamaliga

Mamaliga este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele romanilor, in combinatie cu sarmale, tocanite sau carne si peste la gratar cu mujei. Chiar daca este un preparat foarte consumat, foarte multe persoane esueaza in a obtine o mamaliga buna.
Pentru o mamaliga buna ai nevoie de malai, apa si sare. Este foarte important ca malaiul sa fie adaugat in ploaie, iar apoi sa fie bine amestecat pentru a nu forma cocoloase. Se prepara la foc mic si se amesteca in ea continuu. Pentru un gust mai bun, in mamaliga se poate adauga si putin ulei.
Mamaliga se serveste calda, cu varza, sarmale, carnati, peste si mule alte preparate gustoase.

Ingrediente Mamaliga

1 l apa, 300 gr malai  (de casa), 1 lingurita cu varf de sare.




 

Mod de preparare Mamaliga

  1. Intr-un tuci se pune apa ,  sarea si  se da in clocot.
  2. Adaugam  malaiul sub forma de ploaie si se amesteca, pentru a nu face cocoloase .
  3. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu .
  4. Cand este gata se rastoarna pe un platou.

Se serveste calda cu diferite preparate: varza calita, oua, peste la gratar,  sarmale,  fasole batuta, carnati fripti etc.

Se poate servi atat calda cat si rece.

 

Pofta Buna!

mamaliga
Mamaliga, 4.2 out of 5 based on 5 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (5 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Stii sa faci mamaliga? Iata secretele reusitei!Stii sa faci mamaliga? Iata secretele reusitei! In vremea bunicilor noastre se spunea ca este o gospodina desavarsita femeia care stie sa pregateasca o […]
  • Mamaliga cu ochiuri in cuibMamaliga cu ochiuri in cuib Mamaliga cu ochiuri in cuib este un preparat ideal pentru o cina usoara si savuroasa. Mamaliga cremoasa si […]
  • Mamaliga la gratarMamaliga la gratar Daca ti-a ramas mamaliga rece de la masa anterioara, mare pacat este sa arunci asa bunatate de preparat. Ai […]
  • Ceafa de porc la cuptorCeafa de porc la cuptor Carnea de porc este una dintre preferatele romanilor, fiind gustoasa si foarte versatila. Ceafa de porc in […]
  • Cozonac de casaCozonac de casa Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 60 gr drojdie, sare, 400 ml lapte, 200 gr […]
  • CaltabosCaltabos Caltabosul este un aperitiv servit in special in perioada sarbatorilor de iarna. Se prepara din carne de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress