Acasa / Retete culinare / Mamaliga

Mamaliga

Ingrediente Mamaliga

1 l apa, 300 gr malai  (de casa), 1 lingurita cu varf de sare.

Mod de preparare Mamaliga

  1. Intr-un tuci se pune apa ,  sarea si  se da in clocot.
  2. Adaugam  malaiul sub forma de ploaie si se amesteca, pentru a nu face cocoloase .
  3. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu .
  4. Cand este gata se rastoarna pe un platou.
  5. Se serveste calda cu diferite preparate: varza calita, oua, peste la gratarsarmalefasole batuta, carnati fripti etc. Se poate servi atat calda cat si rece.

 

Pofta Buna!

mamaliga
Mamaliga, 4.2 out of 5 based on 5 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (5 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Stii sa faci mamaliga? Iata secretele reusitei!Stii sa faci mamaliga? Iata secretele reusitei! In vremea bunicilor noastre se spunea ca este o gospodina desavarsita femeia care stie sa pregateasca o […]
  • Mamaliga cu ochiuri in cuibMamaliga cu ochiuri in cuib Mamaliga cu ochiuri in cuib este un preparat ideal pentru o cina usoara si savuroasa. Mamaliga cremoasa si […]
  • Mamaliga la gratarMamaliga la gratar Daca ti-a ramas mamaliga rece de la masa anterioara, mare pacat este sa arunci asa bunatate de preparat. Ai […]
  • BulzBulz Ingrediente Bulz 350 gr malai, 1,5 l apa, 1 lingura rasa de sare, 50 gr unt, 300 gr branza burduf. Mod de […]
  • Muraturi taranestiMuraturi taranesti Ingrediente Muraturi taranesti morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida,  castraveti. Pentru fiecare […]
  • Iaurt de casa cu smantanaIaurt de casa cu smantana Ingrediente Iaurt de casa cu smantana 2 l lapte proaspat,  3 linguri smantana 18% Mod de preparare Iaurt […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress