Papricas de pui

Papricas de pui
5/5 - (9 votes)

Descopera cel mai bun Papricas  de pui cu rosii proaspete! O reteta simpla si gustoasa, fara smantana si gata in mai putin de o ora. Este preparatul ideal pentru pranz sau cina in familie. Se serveste cu mamaliga, piure sau paine de casa.

Papricas de pui

Reteta rapida, perfecta pentru orice zi

Cand nu avem mult timp la dispozitie, dar vrem totusi sa gatim ceva gustos si sanatos, acest papricas de pui cu rosii proaspete este alegerea ideala. Se face usor, cu ingrediente de baza si are un gust minunat.

Ingrediente (pentru 3-4 portii)

  • 500 g piept de pui, taiat cubulete

  • 3 linguri de ulei

  • 1 ceapa medie, tocata marunt

  • 2 catei de usturoi, zdrobiti

  • 3-4 rosii bine coapte, decojite si taiate cuburi

  • 1/2 ardei rosu (pentru culoare si aroma)

  • 1 lingurita boia dulce

  • 300 ml apa sau supa (in doua etape: 100 ml la inceput, 200 ml mai tarziu)

  • sare si piper dupa gust

  • verdeata (patrunjel sau marar), pentru servit

Cum preparam Papricas de pui

Incingem  uleiul intr-o cratita si prajim pieptul de pui taiat cubulete.

Il lasam la prajit pentru 5 minute, amestecand periodic.

Adaugam 100 ml apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 5-7 minute.

Papricas de pui

Punem ceapa tocata si usturoiul zdrobit peste carne si mai lasam cateva minute, pana se inmoaie.

Papricas de pui

Adaugam rosiile decojite si taiate cuburi, jumatatea de ardei rosu taiat marunt si o lingurita de boia dulce.

Turnam restul de 200 ml apa sau supa, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand carnea este frageda si sosul capata consistenta (aproximativ 20-25 minute).

La final, presaram verdeata proaspata tocata si oprim focul.

Cu ce servim papricasul?

Daca iti place aceasta reteta, s-ar putea sa-ti placa si:

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *