Descopera cel mai bun Papricas de pui cu rosii proaspete! O reteta simpla si gustoasa, fara smantana si gata in mai putin de o ora. Este preparatul ideal pentru pranz sau cina in familie. Se serveste cu mamaliga, piure sau paine de casa.
Reteta rapida, perfecta pentru orice zi
Cand nu avem mult timp la dispozitie, dar vrem totusi sa gatim ceva gustos si sanatos, acest papricas de pui cu rosii proaspete este alegerea ideala. Se face usor, cu ingrediente de baza si are un gust minunat.
Ingrediente (pentru 3-4 portii)
500 g piept de pui, taiat cubulete
3 linguri de ulei
1 ceapa medie, tocata marunt
2 catei de usturoi, zdrobiti
3-4 rosii bine coapte, decojite si taiate cuburi
1/2 ardei rosu (pentru culoare si aroma)
1 lingurita boia dulce
300 ml apa sau supa (in doua etape: 100 ml la inceput, 200 ml mai tarziu)
sare si piper dupa gust
verdeata (patrunjel sau marar), pentru servit
Cum preparam Papricas de pui
Incingem uleiul intr-o cratita si prajim pieptul de pui taiat cubulete.
Il lasam la prajit pentru 5 minute, amestecand periodic.
Adaugam 100 ml apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 5-7 minute.
Punem ceapa tocata si usturoiul zdrobit peste carne si mai lasam cateva minute, pana se inmoaie.
Adaugam rosiile decojite si taiate cuburi, jumatatea de ardei rosu taiat marunt si o lingurita de boia dulce.
Turnam restul de 200 ml apa sau supa, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand carnea este frageda si sosul capata consistenta (aproximativ 20-25 minute).
La final, presaram verdeata proaspata tocata si oprim focul.
Cu ce servim papricasul?
Cu mamaliga calda, pentru un gust autentic
Cu piure de cartofi sau cartofi natur
Sau pur si simplu cu o felie de paine de casa, sa nu irosim nici o picatura de sos.
Daca iti place aceasta reteta, s-ar putea sa-ti placa si: