Piure de cartofi

Piure de cartofi
Ingrediente:

700 gr  cartofi, 80 gr unt  , 60-80 ml lapte, 50 gr smantana, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

4

5/5 - (18 votes)

Piure de cartofi pufos si cremos, gata in cativa pasi simpli. Descopera secretele unui piure perfect pentru orice fel de mancare. Reteta simpla si gustoasa!

Secretele unui Piure de cartofi

Un piure reusit are nevoie de ingrediente la temperatura camerei – untul si smantana astfel se incorporeaza mai bine. Laptele trebuie caldut, nu rece, ca sa nu taie textura fina a piureului. Mixeaza incet si treptat pentru a evita un piure lipicios. Nu uita sa potrivesti gustul cu sare si piper dupa ce termini de mixat!

Cu ce se asociaza piureul de cartofi

Piureul de cartofi se serveste cel mai des cu friptura – de porc, vita sau pui – pentru ca textura lui cremoasa si echilibreaza perfect carnea  aromata. E garnitura ideala la o masa unde friptura la cuptor sau pe gratar este vedeta. Alaturi de sosurile bogate si legumele coapte, piureul face din orice friptura un preparat cu adevarat delicios.

Cum sa faci un piure de cartofi pufos si cremos

Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi .

Se pun intr-o cratita   si turnam apa cat sa -i acopere.

Adaugam  sare si se pun la fiert. Dupa ce cartofii au fiert se scurg de apa .

Peste cartofi adaugam  smantana si untul , apoi  omogenizam.

Adaugam  treptat  lapte cald si mixam pana  obtinem un piure pufos.

Adaugam  sare si piper dupa gust

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *