Piure de cartofi pufos si cremos, gata in cativa pasi simpli. Descopera secretele unui piure perfect pentru orice fel de mancare. Reteta simpla si gustoasa!
Secretele unui Piure de cartofi
Un piure reusit are nevoie de ingrediente la temperatura camerei – untul si smantana astfel se incorporeaza mai bine. Laptele trebuie caldut, nu rece, ca sa nu taie textura fina a piureului. Mixeaza incet si treptat pentru a evita un piure lipicios. Nu uita sa potrivesti gustul cu sare si piper dupa ce termini de mixat!
Cu ce se asociaza piureul de cartofi
Piureul de cartofi se serveste cel mai des cu friptura – de porc, vita sau pui – pentru ca textura lui cremoasa si echilibreaza perfect carnea aromata. E garnitura ideala la o masa unde friptura la cuptor sau pe gratar este vedeta. Alaturi de sosurile bogate si legumele coapte, piureul face din orice friptura un preparat cu adevarat delicios.
Cum sa faci un piure de cartofi pufos si cremos
Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi .
Se pun intr-o cratita si turnam apa cat sa -i acopere.
Adaugam sare si se pun la fiert. Dupa ce cartofii au fiert se scurg de apa .
Peste cartofi adaugam smantana si untul , apoi omogenizam.
Adaugam treptat lapte cald si mixam pana obtinem un piure pufos.
Adaugam sare si piper dupa gust
Pofta Buna!