Mancare de rosii cu carne de pui, preparat delicios si reconfortant, perfect pentru o masa gustoasa si sanatoasa. Aroma rosiilor proaspete confera carnii de pui bunatate maxima, iar mixul de verdeata un strop de savoare. Mancare de rosii cu carne de pui, o reteta simpla si rapida de preparat, o alegere excelenta pentru a te bucura de o masa delicioasa alaturi de cei dragi, cu un minim de efort in bucatarie.
Spalam legumele si le curatam.
Taiem pulpele de pui pe jumatate.
Ceapa o taiem in fasii subtiri, iar ardeiul in cubulete.
Punem intr-o cratita uleiul la incins, adaugam carnea de pui si o prajim pentru 8 minute.
Adaugam ceapa si amestecam.
Acoperim cu capac si continuam inabusirea pentru 5 minute.
Adaugam rosiile tocate si amestecam.
Continuam fierberea inca 5 minute si adaugam ardeiul.
Adaugam sare, piper si continuam fierberea pana cand sosul s-a injumatatit si carnea a fiert, cca 15-20 de minute.
Tocam verdeata ( busuioc, cimbru si patrunjel) si o adaugam in mancare.
Potrivim de sare, piper si adaugam usturoiul maruntit.
Amestecam si servim imediat.
Mancarea de rosii cu carne de pui se serveste alaturi de mamaliguta sau piure de cartofi.
Pofta buna!