Muschi de porc cu boia (afumat). Romanii sunt mari amatori de carne, in special de carne de porc, astfel ca o reteta de muschi de porc cu boia sau afumat nu trebuie sa lipseasca din repertoriul unei gospodine. Mai ales in cazul in care iti doresti ca familia ta sa consume cat mai putine preparate procesate si mezeluri, aceasta reteta este ideala pentru obtinerea unui muschi de calitate, potrivit pentru numeroase preparate, de la sandvisuri pana la varza cu muschi afumat.
Chiar daca procesul de preparare al muschiului de porc cu boia necesita mai mult timp, rezultatul este unul cu adevarat delicios si intreaga familie va fi incantata. Aceasta reteta se poate prepara si cu carne de pui.
Intr-un vas mare pregatim baitul : usturoiul pisat , foile de dafin , piperul , sarea , boia de ardei, cimbru si apa.
Amestecam bine compozitia pana se dizolva sarea.
Adaugam cele doua bucati de muschi in compozitia formata si le rotim zilnic.
Vasul se pune la rece pentru cel putin 7 zile.
Dupa acesta perioada, muschiul se leaga pe toata suprafata cu sfoara si se afuma 1 zi , folosind lemn de cires.
Dupa afumare, muschiul se pune la zvantat , la loc rece si aerisit pentru 1-2 zile, apoi se pune la rece.
Pofta Buna!