Pogacele cu jumari

Ingrediente:

Aluat - 550 gr  faina alba superioara ,1 cub drojdie proaspata (25 gr), 200 ml lapte, 1 lingurita sare, 1 praf de piper, 1 ou.
Umplutura - 150 gr jumari de porc tocate, sare si piper dupa gust.

Decor: chimen

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

1 platou

5/5 - (33 votes)

Pogacele cu jumari, o gustare delicioasa si aromata. Reteta Pogacele cu jumari este explicata pas cu pas si garanteaza reusita.

Drojdia se dizolva in lapte caldut si se amesteca cu faina, sare si piper.

Aluatul format se pune intr-un vas uns cu putin ulei, se acopera cu o folie alimentara  si se pune la loc caldut.

Dupa dospire, aluatul  se intinde intr-o foaie de cca 2 cm,  iar pe suprafata se intinde pasta de jumari amestecata cu sare si piper.

Se impatureste si se introduce la rece pentru 15 minute.

Procedeul de impaturire se repeta de 3 ori/ 15 minute, asemenea aluatului frantuzesc.

Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 1,5-2 cm, iar cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar se decupeaza pogacelele.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se lasa sa creasca  15 minute, se ung la suprafata cu ou batut si se presara  chimen.

Pogacele cu jumariSe coc la 200 C , pentru  20-25 minute.

Se servesc ca aperitiv.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *