Pogacele cu jumari, o gustare delicioasa si aromata. Reteta Pogacele cu jumari este explicata pas cu pas si garanteaza reusita.
Drojdia se dizolva in lapte caldut si se amesteca cu faina, sare si piper.
Aluatul format se pune intr-un vas uns cu putin ulei, se acopera cu o folie alimentara si se pune la loc caldut.
Dupa dospire, aluatul se intinde intr-o foaie de cca 2 cm, iar pe suprafata se intinde pasta de jumari amestecata cu sare si piper.
Se impatureste si se introduce la rece pentru 15 minute.
Procedeul de impaturire se repeta de 3 ori/ 15 minute, asemenea aluatului frantuzesc.
Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 1,5-2 cm, iar cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar se decupeaza pogacelele.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se lasa sa creasca 15 minute, se ung la suprafata cu ou batut si se presara chimen.
Se coc la 200 C , pentru 20-25 minute.
Se servesc ca aperitiv.
Pofta Buna!