Pui cu usturoi

Ingrediente:

1,400 kg carne de pui (pulpe, aripioare, piept), 4 linguri ulei, 100 ml apa calda, sare si piper dupa gust.
Sos - 1 capatana de usturoi, 6 fire de patrunjel, 1  lingurita ulei,  40 ml apa. 

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

5

5/5 - (57 votes)

Cel mai bun pui cu usturoi, o reteta gustoasa si aromata. Pentru a pregati  pui cu usturoi, va recomand sa folositi pui de tara. Folosim pulpele, aripioarele si pieptul, iar condimentele si usturoiul proaspat  adauga aroma si savoare. Puiul cu usturoi este o optiune delicioasa si sanatoasa pentru mese in familie.

Punem carnea intr-un vas, adaugam sare, piper dupa gust si amestecam.

Lasam deoparte pentru 15 minute.

Punem uleiul la incins  intr-o tigaie sau ceaun .

Adaugam carnea si amestecam periodic pentru 10 minute.

Adaugam jumatate din cantitatea de apa si acoperim vasul cu capac.

Puiul se inabuseste pentru 15 minute , amestecand periodic.

Adaugam restul de apa si continuam inabusirea inca 15 minute, amestecand periodic.

Preparare sos

Zdrobim usturoiul si il punem intr-un bol impreuna cu ulei si sare.

Amestecam pana  se formeaza o compozitie omogena.

Adaugam patrunjelul maruntit si  apa.

Amestecam compozitia si o  turnam peste carnea de pui.

Preparatul se serveste  imediat,  alaturi de mamaliga.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *