Cel mai bun pui cu usturoi, o reteta gustoasa si aromata. Pentru a pregati pui cu usturoi, va recomand sa folositi pui de tara. Folosim pulpele, aripioarele si pieptul, iar condimentele si usturoiul proaspat adauga aroma si savoare. Puiul cu usturoi este o optiune delicioasa si sanatoasa pentru mese in familie.
Punem carnea intr-un vas, adaugam sare, piper dupa gust si amestecam.
Lasam deoparte pentru 15 minute.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie sau ceaun .
Adaugam carnea si amestecam periodic pentru 10 minute.
Adaugam jumatate din cantitatea de apa si acoperim vasul cu capac.
Puiul se inabuseste pentru 15 minute , amestecand periodic.
Adaugam restul de apa si continuam inabusirea inca 15 minute, amestecand periodic.
Preparare sos
Zdrobim usturoiul si il punem intr-un bol impreuna cu ulei si sare.
Amestecam pana se formeaza o compozitie omogena.
Adaugam patrunjelul maruntit si apa.
Amestecam compozitia si o turnam peste carnea de pui.
Preparatul se serveste imediat, alaturi de mamaliga.
Pofta buna!