Mamaliga

5/5 - (2 votes)

Mamaliga este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele romanilor, in combinatie cu sarmale, tocanite sau carne si peste la gratar cu mujei. Chiar daca este un preparat foarte consumat, foarte multe persoane esueaza in a obtine o mamaliga buna.
Pentru o mamaliga buna ai nevoie de malai, apa si sare. Este foarte important ca malaiul sa fie adaugat in ploaie, iar apoi sa fie bine amestecat pentru a nu forma cocoloase. Se prepara la foc mic si se amesteca in ea continuu. Pentru un gust mai bun, in mamaliga se poate adauga si putin ulei.
Mamaliga se serveste calda, cu varza, sarmale, carnati, peste si mule alte preparate gustoase.

Ingrediente Mamaliga

1 l apa, 300 gr malai  (de casa), 1 lingurita cu varf de sare.




 

Mod de preparare Mamaliga

  1. Intr-un tuci se pune apa ,  sarea si  se da in clocot.
  2. Adaugam  malaiul sub forma de ploaie si se amesteca, pentru a nu face cocoloase .
  3. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu .
  4. Cand este gata se rastoarna pe un platou.

Se serveste calda cu diferite preparate: varza calita, oua, peste la gratar,  sarmale,  fasole batuta, carnati fripti etc.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.