Mamaliga

Ingrediente:

1 l apa, 250 gr malai  (de casa), 10 gr sare.

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

4

5/5 - (35 votes)

Mamaliga este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele romanilor, in combinatie cu sarmale, tocanite sau carne si peste la gratar cu mujei. Chiar daca este un preparat foarte consumat, foarte multe persoane esueaza in a obtine o mamaliga buna.
Pentru o mamaliga buna ai nevoie de malai, apa si sare. Este foarte important ca malaiul sa fie adaugat in ploaie, iar apoi sa fie bine amestecat pentru a nu forma cocoloase. Se prepara la foc mic si se amesteca in ea continuu. Pentru un gust mai bun, in mamaliga se poate adauga si putin ulei.
Mamaliga se serveste calda, cu varza, sarmale, carnati, peste si mule alte preparate gustoase.

Punem apa la fiert impreuna cu sare, intr-un tuci sau intr-un  vas de inox cu pereti dubli.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam sarea si amestecam intens pentru a o dizolva.

Presaram o mana de malai si amestecam rapid.

Cand compozitia cu malai a inceput sa fiarba, adaugam treptat restul de malai si amestecam continuu cu un tel tip para.

Cand compozitia capata consistenta, vom folosi o spatul din lemn.

Amestecam continuu si fierbem la foc mic, cca 12-14  minute sau pana malaiul s-a hidratat complet.

Luam doua manusi, prindem tuciul cu grija si rasturnam mamaliga pe un platou.

Se serveste calda,  cu diferite preparate: varza calita, oua, peste la gratar,  sarmale,  fasole batuta, carnati fripti etc.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *