Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei

Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei
Ingrediente:

1 kg hamsie, 100 gr faina, 100 gr malai, sare dupa gust, ulei pentru prajit.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

4

5/5 - (33 votes)

Daca iti este dor de mare, prepara Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei! Reteta este simpla, rapida si foarte gustoasa.  Descopera si alte retete cu peste: Peste prajit cu malai, reteta simpla, Frigarui cu peste, Peste prajit.

Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei

Cum sa prepari acasa Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei: reteta pas cu pas

Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei

Spalam pestisorii sub jet de apa rece.

Hamsie prajita cu mamaliga si mujdeiIi curatam de cap, intestine,  si ii trecem din nou prin jet de apa rece.

Ii lasam la scurs 5 minute, apoi ii asezam pe prosop de hartie si ii tamponam usor.

Hamsie prajita cu mamaliga si mujdeiAmestecam sarea, faina si malaiul.

Tavalim pestisorii  pana ii acoperim complet.

Hamsie prajita cu mamaliga si mujdeiIi scuturam usor si ii prajim in baie de ulei, la foc iute.

Sunt gata cand devin usor crocanti.

Ii scoatem cu o spumiera si ii asezam intr-un vas tapetat cu prosop  de hartie.

Astfel vom indeparta surplusul de grasime.

Hamsie prajita cu mamaliga si mujdeiServim hamsia cu mamaliga ( reteta aici) si mujdei ( reteta aici).

Va doresc pofta buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *