Zacusca de fasole

Zacusca cu fasole
Ingrediente:

1 kg gogosar, 1 kg ceapa, 500 gr fasole foabe, 4 morcovi, 500 ml  ulei, 1 kg rosii , piper, 1/2 lingurita de cimbru uscat, sare neiodata.

Timp preparare

2 ore si 30 de minute

4.7/5 - (12 votes)

Zacusca de fasole este un preparat specific sezonului rece. Bunatatea legumelor confera acestei retete apreciere maxima.

Fasolea se fierbe in mai multe ape, fara sare.

Fasolea nu  se fierbe  complet, se lasa sa se raceasca  si se trece prin  masina de tocat carne.

Curatam morcovii si razuiesc.

Curatam gogosarii de  seminte si ii taiem cubulete. Ceapa se toaca marunt.

Rosiile se decojesc , se curata de seminte si le taiem marunt.

Intr-o cratita mai mare se incinge uleiul, se adauga ceapa si  morcovul .

Le  lasam sa se caleasca 10 minute, amestecand periodic.

Adaugam  gogosarul si continuam calirea.

Cand legumele s-au inmuiat  adaugam pulpa de rosii si continuam fierberea cca 30-40 minute.

Adaugam  fasolea , sare si piper dupa gust.

Continuam fierberea  la foc mic pentru  30 minute.

Zacusca este gata cand uleiul s-a ridicat la suprafata si fasolea este complet fiarta.

Adaugam cimbrul macinat si amestecam.

Zacusca fierbinte se pune in borcane sterilizate ( calde) si  le inchidem ermetic.

Sterilizam borcanele  30 minute ,  le  invelim  in servete de bucatarie si le lasam  pana se racesc complet.

Zacusca de fasole se pastreaza la loc racoros.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *