Zacusca de fasole este un preparat specific sezonului rece. Bunatatea legumelor confera acestei retete apreciere maxima.
Fasolea se fierbe in mai multe ape, fara sare.
Fasolea nu se fierbe complet, se lasa sa se raceasca si se trece prin masina de tocat carne.
Curatam morcovii si razuiesc.
Curatam gogosarii de seminte si ii taiem cubulete. Ceapa se toaca marunt.
Rosiile se decojesc , se curata de seminte si le taiem marunt.
Intr-o cratita mai mare se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul .
Le lasam sa se caleasca 10 minute, amestecand periodic.
Adaugam gogosarul si continuam calirea.
Cand legumele s-au inmuiat adaugam pulpa de rosii si continuam fierberea cca 30-40 minute.
Adaugam fasolea , sare si piper dupa gust.
Continuam fierberea la foc mic pentru 30 minute.
Zacusca este gata cand uleiul s-a ridicat la suprafata si fasolea este complet fiarta.
Adaugam cimbrul macinat si amestecam.
Zacusca fierbinte se pune in borcane sterilizate ( calde) si le inchidem ermetic.
Sterilizam borcanele 30 minute , le invelim in servete de bucatarie si le lasam pana se racesc complet.
Zacusca de fasole se pastreaza la loc racoros.
Pofta Buna!
Salvează