Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare.
Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca , 200 gr capsuni proaspete , 200 gr ananas bucati din compot.
Sirop: 1 lingura cu miere, 100 ml apa rece, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie.
Decor: frisca , capsuni, ananas.
Taiem fructele cubulete.
Blat – Mixam albusurile cu zahar.
Mixam galbenusurile cu sare , vanilie si apa.
Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort (dimensiune 20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180C /25 minute.
Blatul se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi.
Crema – Hidratam gelatina in 30 ml lapte.
Punem intr-un bol gelatina hidratata, lapte rece, zaharul, ouale si mixam.
Se pune cratita pe baie de abur, amestecand din cand in cand.
Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si o lasam la racit.
Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta , esenta de rom si vanilie.
Sirop – Amestecam apa cu miere si coaja rasa de lamaie.
Ananasul din compot se taie marunt iar capsunile le vom taia felii.
Cand crema s-a racit complet vom adauga frisca batuta si vanilie.
Amestecam pana se incorporeaza toata frisca si obtinem o compozitie omogena.
In forma de copt punem o folie alimentara apoi prima foaie de blat.
Se stropeste foaia de blat cu sirop si adaugam un strat de crema.
Adaugam capsunile, un strat de crema , ananasul si un strat de crema.
Adaugam ultima foaie de blat si stropim foaia cu sirop.
Se pune la rece pentru 4 ore.
Tortul se rastoarna pe un platou si se indeparteaza folia.
Tortul se decoreaza cu frisca batuta , capasuni si ananas – vezi foto.
Pofta Buna!