Compot de prune

Ingrediente:

Pentru 1 borcan = prune coapte si tari, 2 linguri zahar, 1/2 plic zahar vanilat.

Timp preparare

30 minute

5/5 - (26 votes)

Compot de prune, preparat delicios si foarte aromat.  Compotul de prune intregi poate fi servit ca atare sau folosit ca topping pentru inghetata, iaurt sau alte deserturi. Este o gustare dulce si sanatoasa pe tot parcursul anului.

Iata reteta simpla de Compot de prune :

Spalam prunele  si le  punem in borcane sterilizate.

Peste prune adaugam zaharul, zaharul vanilat si apa.
Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam pentru 20 de minute.
Dupa sterilizare , borcanele se impaturesc cu servete de bucatarie si le lasam sa se racesca lent.
A doua zi   transferam  borcanele in camara.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *