Peste cu lamaie in sos de rosii

Peste cu lamaie in sos de rosii
Ingrediente:

4 bucati peste macrou, 5 linguri ulei, 1  lamaie, 4  rosii mari (pulpa pasata),  piper si sare dupa gust, 1/2 lingurita busuioc uscat,
200 ml apa, 1 lingurita amidon, 2-3 fire patrunjel, 1 bucata ceapa rosie.

Timp preparare

1 ora.

Nr. portii

4

5/5 - (161 votes)

Peste cu lamaie in sos de rosii, ideal pentru mese in familie. Reteta Peste cu lamaie in sos de rosii este simpla si rapida.

Pestele se spala, se curata de intestine si se portioneaza in bucati potrivite.

Fiecare bucata de peste se presara cu sare fina.

Lamaia se taie felii subtiri si se introduce in fiecare bucata de peste.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei  pentru  2-3 minute.

Adaugam pulpa de rosii si se continua fierberea maxim 10 minute.

Sosul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in apa.

Adaugam busuioc, sare , piper dupa gust si apoi il turnam intr-o tava.

Asezam bucatile de peste in sos si introducem tava in cuptorul preincalzit ( la 160C ) pentru 25-30 min.

Se presara cu patrunjel maruntit si se serveste imediat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *