Rulada de dovlecei cu crema de branza si sunca, un aperitiv gustos si hranitor. Dovleceii sunt legume foarte apreciate, deoarece poti pregati o multime de retete delicioase intr-un timp scurt. Chiar daca chiftelele de dovlecei cu branza, dovleceii pane sau musacaua de dovlecei sunt retete preferate, Rulada de dovlecei cu crema de branza si sunca incanta prin bunatate.
Razuim dovleceii, cu coaja, presaram 1/2 lingurita sare si amestecam. Lasam deoparte pentru 15 minute.
Stoarcem bine dovleceii si ii asezam intr-un bol.
Adaugam ouale, patrunjelul maruntit si amestecam bine.
Intr-un bol asezam faina, cascavalul, praful de copt, piperul macinat, praful de usturoi, sare daca mai este necesar si amestecam.
Adaugam compozitia peste dovlecei si amestecam.
Compozitia formata se toarna intr-o tava ( de cuptor electric sau aragaz) tapetata cu hartie de copt.
Ii dam o forma dreptunghiulara si punem tava in cuptorul preincalzit la 200C/ 15 -20 minute.
Dupa coacere, foaia de rulada se lasa sa se racesca complet.
Se unge toata suprafata cu crema de branza.
Adaugam feliile de sunca presata.
Rulam strans cu ajutorul unei folii alimentare. Rulada se pastreaza in folie.
Punem la rece pentru minim 2 ore, de preferat peste noapte.
Rulada se potioneaza in felii potrivite si se serveste alaturi de legume crude.
Sa aveti pofta!