Daca iti este dor de mare, prepara Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei! Reteta este simpla, rapida si foarte gustoasa. Descopera si alte retete cu peste: Peste prajit cu malai, reteta simpla, Frigarui cu peste, Peste prajit.
Cum sa prepari acasa Hamsie prajita cu mamaliga si mujdei: reteta pas cu pas
Spalam pestisorii sub jet de apa rece.
Ii curatam de cap, intestine, si ii trecem din nou prin jet de apa rece.
Ii lasam la scurs 5 minute, apoi ii asezam pe prosop de hartie si ii tamponam usor.
Amestecam sarea, faina si malaiul.
Tavalim pestisorii pana ii acoperim complet.
Ii scuturam usor si ii prajim in baie de ulei, la foc iute.
Sunt gata cand devin usor crocanti.
Ii scoatem cu o spumiera si ii asezam intr-un vas tapetat cu prosop de hartie.
Astfel vom indeparta surplusul de grasime.
Servim hamsia cu mamaliga ( reteta aici) si mujdei ( reteta aici).
Va doresc pofta buna!