Peste prajit

Ingrediente:

4 bucati de caras proaspat, 100 gr faina, 300 ml ulei , sare si piper dupa gust, mamaliguta si mujdei pentru servit, patrunjel proaspat si maruntit pentru decor.

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

4

5/5 - (25 votes)

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei cremos, un preparat delicios si satios. Reteta de Peste prajit este foarte simpla, se prepara rapid si confera savoare.

Curatam pestii de solzi, intestine, ii spalam cu apa rece si ii punem la scurs.

Crestam  suprafata fiecarui peste,  in fasii subtiri,  din jumatate in jumatate de cm, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Presaram sare si piper dupa gust, pe suprafata, cat si in interior.

Ii lasam cateva minute sa se condimenteze.

Trecem fiecare peste prin faina si il scuturam de surplus.

Transferam pestele intr-o tigaie cu ulei incins.

Se prajeste bine pe amble parti, pana se va rumeni uniform.

Scoatem pestele prajit pe un platou tapetat cu servetel  de hartie, pentru a inlatura excesul de grasime.

Procedam la fel si cu restul pestilor.


Servim cu mamaliguta presarata cu patrunjel si mujdei cremos.

Pofta Buna!

Descopera si alte retete cu peste!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *