Ciorba de burta

Ciorba de burta
Ingrediente:

1 os de vita, 1.2 kg burta vita fiarta, 1 si  1/2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina,  2 foi de dafin, 1 ardei iute, 400 gr smantana 20 %, 3 galbenusuri, 8 catei mari de usturoi, 2 linguri de ulei, sare si piper dupa gust.

Pentru servire: smantana, ardei iute, piper , otet sau zeama de lamaie.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

6

4.9/5 - (94 votes)

Ciorba de burta, un preparat delicios si apreciat de romani. Reteta este simpla, explicata pas cu pas si va garanteaza bunatate maxima.

Intr-o oala  punem osul de vita si adaugam  4 l apa rece.

Dupa  primul clocot,  indepartam spuma.

Adaugam  legumele (1 morcov, radacina de patrunjel, telina)  si foile de dafin.

Ciorba de burtaLasam la fiert cca 1,30 ore si apoi  strecuram supa .

Incingem   uleiul  si   adaugam jumatatea de morcov razuit.

Se caleste cateva minute si apoi turnam supa , adaugam burta fiarta/scursa/portionata  si  sare.

Continuam  fierberea la foc mic,  pentru 5 minute.

Intr-un bol se amestecam smantana cu galbenusurile, adaugam  cateva polonice de supa  fierbinte si amestecam rapid.

Se adauga compozitia  in oala  si amestecam usor.

Cateii de usturoi se strivesc , adaugam  un polonic de ciorba si  amestecam.

Strecuram , iar mujdeiul  obtinut se toarna in ciorba.

Ciorba de burtaSe serveste calda,  cu ardei iute taiat rondele, piper macinat, smantana si zeama de lamaie sau otet.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Ciorba de burta”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *