Ciorba de burta, un preparat delicios si apreciat de romani. Reteta este simpla, explicata pas cu pas si va garanteaza bunatate maxima.
Intr-o oala punem osul de vita si adaugam 4 l apa rece.
Dupa primul clocot, indepartam spuma.
Adaugam legumele (1 morcov, radacina de patrunjel, telina) si foile de dafin.
Lasam la fiert cca 1,30 ore si apoi strecuram supa .
Incingem uleiul si adaugam jumatatea de morcov razuit.
Se caleste cateva minute si apoi turnam supa , adaugam burta fiarta/scursa/portionata si sare.
Continuam fierberea la foc mic, pentru 5 minute.
Intr-un bol se amestecam smantana cu galbenusurile, adaugam cateva polonice de supa fierbinte si amestecam rapid.
Se adauga compozitia in oala si amestecam usor.
Cateii de usturoi se strivesc , adaugam un polonic de ciorba si amestecam.
Strecuram , iar mujdeiul obtinut se toarna in ciorba.
Se serveste calda, cu ardei iute taiat rondele, piper macinat, smantana si zeama de lamaie sau otet.
Pofta Buna!
1 thought on “Ciorba de burta”
SUPER BUNA.SI EU FAC.SI IMI PLACE SA INVAT SA GATESC NOUTATI,ORICE.