Ciorba cu perisoare de pui este ideala pentru masa de pranz. Reteta Ciorba cu perisoare de pui este simpla si delicioasa.
Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se razuiesc.
Punem intr-o oala uleiul la incins, adaugam legumele si le lasam sa se caleasca 5 minute.
Adaugam 3,5 l apa fierbinte, punem capacul, si se lasa sa fiarba.
Dupa 10 minute, adaugam ardeiul taiat cubulete si rosiile taiate felii.
Continuam fierberea pentru 25 de minute.
Formam perisoarele : ceapa se taie foarte marunt sau se razuieste, patrunjelul se marunteste.
Amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, dimensiunea “cat o nuca”.
Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim.
Fierbem ciorba pentru 20 de minute, la foc mic.
Cand sunt fierte, perisoarele se vor ridica la suprafata.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Ciorba de perisoare se serveste cu patrunjel maruntit si smantana.
Pofta Buna!