Ciorba cu perisoare de pui

Ciorba cu perisoare de pui
Ingrediente:

Perisoare: 600 gr  carne tocata de pui (piept de pui) , 1 ceapa, 2 oua , 20 gr faina , 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita  piper, 1 legatura de patrunjel.
Ciorba:  2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ml ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu , 5  rosii mici, 1 legatura de patrunjel.
Pentru servit: smantana si zeama de lamaie.

Timp preparare

1 ora si 20 de minute

Nr. portii

8

5/5 - (26 votes)

Ciorba cu perisoare de pui este ideala pentru masa de pranz. Reteta Ciorba cu perisoare de pui este simpla si delicioasa.

Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se razuiesc.

Punem intr-o oala  uleiul la incins, adaugam legumele si le  lasam  sa se caleasca 5 minute.

Adaugam   3,5 l apa fierbinte, punem capacul,  si se lasa sa fiarba.

Dupa 10 minute,  adaugam ardeiul taiat cubulete si rosiile taiate felii.

Continuam fierberea pentru 25 de  minute.

Formam perisoarele : ceapa se taie foarte marunt sau se razuieste, patrunjelul se marunteste.

Amestecam  ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare,   dimensiunea “cat o nuca”.

Perisoarele se pun in ciorba  fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim.

Fierbem ciorba pentru 20 de minute, la foc mic.

Cand sunt fierte, perisoarele  se vor ridica la suprafata.

Adaugam sare si piper dupa gust.

Ciorba de perisoare se  serveste cu patrunjel maruntit si smantana.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *