Prajitura pufoasa cu mere, un desert aromat si pufos. Reteta Prajitura pufoasa cu mere este simpla, rapida si delicioasa.
Merele se rad si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul (3 linguri).
Lasam sa fierba pana scade zeama apoi adaugam vanilia si scortisoara.
Amestecam bine si lasam sa se racesca complet.
Intr-un bol adaugam : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.
1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava ( 30x20cm) tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 minute.
Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adaugam umplutura de mere.
Intindem umplutura in strat uniform apoi turnam si restul de compozitie pentru foi.
Se reintroduce la cuptor, pentru 30-35 minute.
Cand capata o culoare usor aurie, prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se indeparteaza marginile si se portioneaza .
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează