Ecler cu ciocolata

Ecler cu ciocolata
Ingrediente:

Coji : 80 ml ulei, 180 ml apa, 180 gr faina, 5 oua, 1 praf de sare.
1 portie Crema de vanilie
Glazura: 200 gr cicolata pentru glazura , 1/2 lingurita ulei.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

20

4.9/5 - (16 votes)

Ecler cu ciocolata . Reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este preferata de intreaga familie. Eclerul este un desert clasic, ideal pentru mese festive.

Reteta pentru crema de vanilie – click.

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.

Se retrage de pe foc continuand amestecarea pana scade temperatura.

Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere le taiem  numai pe o latura .

Se umplu cu crema de vanilie calda si le lasam sa se racesca complet.

Ciocolata menaj si uleiul se pun  intr-un bol  , pe baie de abur,  si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Glazuram eclerele cu ciocolata si le pastram la rece pana in momentul servirii , maxim 48 ore.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *