Varza murata de vara
Si vara vrem sarmale cu varza murata , asa-i ? Am trecut la treaba si am obtinut in cateva zile o varza perfect murata, cu aroma de cimbru si marar .
2 bucati varza proaspata, 2 crengute cimbru, 4 tije cu flori marar, 5 linguri pline sare mare, 1 lamaie zeama
Spalam varza si indepartam frunzele exterioare.
O varza se taie pe jumatate , cealalta se pastreaza intreaga , dar indepartam cotorul.
Intr-un vas se adauga sarea, zeama de lamaie si 5 l de apa.
Amestecam bine pana se dizolva sarea si apoi adaugam cimbrul, mararul si varza.
Pentru ca varza sa nu se ridice la suprafata vom aseza deasupra o farfurie sau o greutate.
Se acopera vasul cu un servet si se pune la soare pentru 7-10 zile , amestecand zilnic , pentru vanturare.
Din cantitatea prezentata am obtinut doua preparate : sarmale si varza cu ciolan.
Sa aveti spor!