Budinca de cartofi cu branza este un preparat rapid, ideal pentru momentele in care nu ai prea mult timp la dispozitie pentru o masa mai elaborata. In plus, este foarte gustoasa si una dintre retetele preferate ale familiei. De obicei, ingredientele sunt la indemana tuturor, astfel, cu siguranta ai prin frigider branza, oua, cascaval sau cartofi.
La prepararea acestei budinci ii poti implica si pe copii, care cu siguranta vor fi incantati sa decojeaza cartofii fierti si sa amestece in oua. Budinca de cartofi cu branza poate fi servita cu ketchup si diverse salate din frunze verzi.
Intr-un bol adaugam : branza si cascavalul razuite, smantana, ouale, sare si piper dupa gust.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Cartofii fierti se curata de coaja si ii taiem in felii potrivite.
Intr-un vas termorezistent ( uns cu unt ) asezam un strat de cartofi, alternativ cu un strat de compozitie cu branza.
Vom obtine 3 straturi de cartofi si 3 straturi de compozitie cu branza.
Coacem budinca la 180C, pentru 25 minute, sau pana se formeaza o crusta frumoasa.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Cartofi cu marar