Budinca de cartofi cu branza

budinca de cartofi cu branza
Ingrediente:

800 gr cartofi fierti in coaja, 250 gr branza telemea, 100 gr cascaval, 2 oua, 200 gr smantana fermentata 18%, sare si pipier dupa gust, 50 gr unt.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

4

4.9/5 - (58 votes)

Budinca de cartofi cu branza este un preparat rapid, ideal pentru momentele in care nu ai prea mult timp la dispozitie pentru o masa mai elaborata. In plus, este foarte gustoasa si una dintre retetele preferate ale familiei. De obicei, ingredientele sunt la indemana tuturor, astfel, cu siguranta ai prin frigider branza, oua, cascaval sau cartofi.
La prepararea acestei budinci ii poti implica si pe copii, care cu siguranta vor fi incantati sa decojeaza cartofii fierti si sa amestece in oua. Budinca de cartofi cu branza poate fi servita cu ketchup si diverse salate din frunze verzi.

Intr-un bol adaugam : branza si cascavalul razuite, smantana, ouale, sare si piper dupa gust.

Budinca de cartofi cu branzaAmestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Cartofii fierti  se curata de coaja si ii taiem in felii potrivite.

Intr-un vas termorezistent ( uns cu unt ) asezam un strat de cartofi,  alternativ cu un strat de compozitie cu branza.

Budinca de cartofi cu branza

Vom obtine 3 straturi de cartofi si 3 straturi de compozitie cu branza.

Budinca de cartofi cu branza

Coacem budinca   la 180C,  pentru 25 minute,  sau pana se formeaza o crusta frumoasa.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Cartofi cu marar

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *