Chifle pufoase si delicioase pentru mese in familie. Nelipsite din meniul zilei, Chifle sunt preferate si foarte apreciate.
Faina se cerne in vasul de robot.
Amestecam drodia cu zaharul si jumatate din cantitatea de apa calduta.
Restul de apa se amesteca energic cu sare si ulei.
Adaugam cele doua compozitii peste faina si amestecam usor.
Aluatul format se framanta cu ajutorul robotului de bucatarie.
Viteza maxima si timp de 10 minute.
Aluatul de chifle se transfera intr-un bol uns cu ulei.
Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam aluatul sa-si dubleze volumul.
Din compozitia de mai sus am obtinut 12 chifle la 72 gr aluat crud.
Impartim aluatul in 12 bile si le modelam cu mainile unse, cat se poate de rotunde.
Le acoperim cu un servet si le lasam 10 minute sa creasca in volum.
Le ungem cu amestecul format din : faina, miere, apa si presaram susan.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 220C/ 15 minute.
Dupa coacere le punem pe un gratar de racire.
Pofta buna!