Ingrediente
fasole, apa, sare, crengute de marar proaspat.
Mod de preparare Conserva de fasole verde
- Tecile de fasole tinere se curata de codite si le rupem sau taiem in bucati potrivite.
- Punem fasolea la fiert intr-o cratita cu apa clocotita cu sare. Lasam la fiert fix 15 minute.
- Se scoate fasolea cu o spumiera si se aseaza in borcane. In apa care a fiert fasolea adauga sare si se toarna peste fasolea din borcane. La fiecare borcan adaugam 1 crenguta de marar proaspat.
- Inchidem ermetic borcanele si le punem intr-o cratita tapetata cu un prosop de bucatarie.
- Adaugam apa calda pana la filet si fierbem pentru 10 minute , de la primul clocot.
- Se lasa sa se racesca lent pana a doua zi. Borcanele se pastreaza la loc racoros.
Conserva de fasole verde se foloseste la retete de mancare, ghiveci si salate.
Pofta Buna!