Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi
5/5 - (3 votes)

Descopera o reteta simpla si delicioasa de Vinete cu usturoi la cuptor! Cand vrem ceva simplu, usor si gustos, vinetele cu usturoi ne scot din incurcatura. Sunt rapide, aromate si merg de minune in orice combinatie. Le pregatim des toamna, dar si vara si de fiecare data ne surprind prin cat sunt de bune.

Vinete cu usturoi

Inspiratie pentru meniul tau

Daca iti place sa pregatesti mancare gustoasa si satioasa, iata cateva retete:

Mancare de vinete cu rosii si usturoi

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Vinete pane

vinete pane

Ingrediente pentru Vinete cu usturoi

2 vinete potrivite

sare, dupa gust

3 linguri de ulei ( de masline)

2-3 catei de usturoi (pisati)

patrunjel proaspat (tocat)

Cum pregatim vinetele

Spalam vinetele, le curatam de coaja si le taiem rondele de grosime medie.

Le presaram cu sare si le lasam intr-o strecuratoare cam 15 minute, sa se scurga bine.

Le stoarcem usor intre palme, apoi le ungem cu ulei si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le dam la cuptor, la 200°C, timp de aproximativ 25 de minute – pana se rumenesc frumos.

Intre timp, pregatim un amestec din usturoiul pisat, patrunjelul tocat, putina sare si 1 lingurita ulei de masline.

Vinete cu usturoiCand vinetele sunt gata, le ungem cu acest amestec si le lasam cateva minute sa absoarba aromele.

Vinete cu usturoiCu ce le putem servi

  • Cu rosii feliate si branza sarata – o combinatie care merge perfect vara
  • Ca garnitura langa carne la gratar, peste sau chiar chiftelute
  • Pe paine prajita, ca gustare rapida sau aperitiv

Daca ne raman pentru a doua zi, nu-i nicio problema – sunt si mai bune reci!

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *