Descopera o reteta simpla si delicioasa de Vinete cu usturoi la cuptor! Cand vrem ceva simplu, usor si gustos, vinetele cu usturoi ne scot din incurcatura. Sunt rapide, aromate si merg de minune in orice combinatie. Le pregatim des toamna, dar si vara si de fiecare data ne surprind prin cat sunt de bune.
Inspiratie pentru meniul tau
Daca iti place sa pregatesti mancare gustoasa si satioasa, iata cateva retete:
Mancare de vinete cu rosii si usturoi
Salata de vinete cu maioneza si usturoi
Ingrediente pentru Vinete cu usturoi
2 vinete potrivite
sare, dupa gust
3 linguri de ulei ( de masline)
2-3 catei de usturoi (pisati)
patrunjel proaspat (tocat)
Cum pregatim vinetele
Spalam vinetele, le curatam de coaja si le taiem rondele de grosime medie.
Le presaram cu sare si le lasam intr-o strecuratoare cam 15 minute, sa se scurga bine.
Le stoarcem usor intre palme, apoi le ungem cu ulei si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le dam la cuptor, la 200°C, timp de aproximativ 25 de minute – pana se rumenesc frumos.
Intre timp, pregatim un amestec din usturoiul pisat, patrunjelul tocat, putina sare si 1 lingurita ulei de masline.
Cand vinetele sunt gata, le ungem cu acest amestec si le lasam cateva minute sa absoarba aromele.
Cu ce le putem servi
- Cu rosii feliate si branza sarata – o combinatie care merge perfect vara
- Ca garnitura langa carne la gratar, peste sau chiar chiftelute
- Pe paine prajita, ca gustare rapida sau aperitiv
Daca ne raman pentru a doua zi, nu-i nicio problema – sunt si mai bune reci!
Sa aveti pofta!