Vinete pane

vinete pane
Ingrediente:

2 bucati vinete ~ 700 gr, 250 ml apa minerala, 250 gr faina alba, 80 gr pesmet,  sare si piper dupa gust, 200 ml ulei pentru prajit.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

6

5/5 - (57 votes)

Vinete pane in varianta de post, un aperitiv gustos si delicios. Reteta de Vinete pane este simpla si rapida, iar rezultatul este foarte gustos.

Spalam vinetele, le curatam de coaja , le taiem rondele si le punem intr-un bol.

Presaram sare , le amestecam,  si le punem intr-o sita,  minim 30 minute (pentru a se scurge sucul amar).

Tamponam  feliile cu un servet de hartie .

Amestecam apa minerala cu sare si piper dupa gust.

Adaugam treptat faina (200 gr) si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Vinetele se trec prin faina (80 gr), compozitia de pane si pesmet.


Le punem in ulei incins si le prajim bine pe ambele parti.

Vinetele se scot intr-o farfurie tapetata cu sevetel de hartie ( pentru  a elimina surplusul de ulei ).

Se servesc reci,  cu sos de usturoi, mujdei  sau maioneza.

Pofta Buna!

Vezi si alte retete de Aperitive

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *