Vinete pane in varianta de post, un aperitiv gustos si delicios. Reteta de Vinete pane este simpla si rapida, iar rezultatul este foarte gustos.
Spalam vinetele, le curatam de coaja , le taiem rondele si le punem intr-un bol.
Presaram sare , le amestecam, si le punem intr-o sita, minim 30 minute (pentru a se scurge sucul amar).
Tamponam feliile cu un servet de hartie .
Amestecam apa minerala cu sare si piper dupa gust.
Adaugam treptat faina (200 gr) si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Vinetele se trec prin faina (80 gr), compozitia de pane si pesmet.
Le punem in ulei incins si le prajim bine pe ambele parti.
Vinetele se scot intr-o farfurie tapetata cu sevetel de hartie ( pentru a elimina surplusul de ulei ).
Se servesc reci, cu sos de usturoi, mujdei sau maioneza.
Pofta Buna!
Vezi si alte retete de Aperitive