Mancare de vinete cu rosii si usturoi, o explozie de gust si savoare. Reteta Mancare de vinete cu rosii si usturoi este simpla si delicioasa
Taiem ceapa marunt, ardeiul in cubulete si rosiile in felii.
Taiem vinetele in cuburi si le punem in apa cu sare (1 lingura).
Asezam o farfurie peste ele si le lasam 30 minute.
Punem uleiul(2 linguri) la incins, adaugam ceapa si o calim 1 minut.
Adaugam ardeiul, rosiile, amestecam si acoperim cratita.
Fierbem cca 25 minute, la foc mic.
Vinetele se scurg de apa si se storc in palme.
Punem intr-o tigaie restul de ulei (1 lingura), lasam sa se incinga si adaugam vinetele.
Le prajim bine si apoi le transferam peste compozitia de rosii.
Adaugam piper si sare dupa gust.
Se continua fierberea pentru 5 minute.
Adaugam oregano si catelul de usturoi maruntit.
Inchidem focul si adaugam patrunjelul maruntit.
Pofta Buna!