Mancare de vinete cu rosii si usturoi

Mancare de vinete cu rosii si usturoi
Ingrediente:

2 vinete potrivite, 1 ardei kapia, 1 kg rosii, 1 ceapa, sare, piper, oregano, 3 linguri ulei, 1 catel usturoi, 1/2 legatura patrunjel, apa+sare pt vinete.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

4 portii

5/5 - (10 votes)

Taiem ceapa marunt,  ardeiul in cubulete si rosiile in felii.

Taiem vinetele in cuburi si le punem in apa cu sare (1 lingura).

Asezam o farfurie peste ele si le lasam 30 minute.

Punem uleiul(2 linguri) la incins, adaugam ceapa si o calim 1 minut.

Adaugam ardeiul, rosiile, amestecam si acoperim cratita.

Fierbem cca 25 minute, la foc mic.

Vinetele se scurg de apa si se storc in palme.

Punem intr-o tigaie restul de ulei (1 lingura), lasam sa se incinga si adaugam vinetele.

Le prajim bine si apoi le transferam peste compozitia de rosii.

Adaugam piper si sare dupa gust.

Se continua fierberea pentru 5 minute.

Adaugam oregano si catelul de usturoi maruntit.

Inchidem focul si adaugam patrunjelul maruntit.

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.