Salata de icre cu ceapa rosie

Salata de icre cu ceapa rosie
5/5 - (10 votes)

Salata de icre  ca la mama acasa

Salata de icre de crap este unul dintre cele mai iubite aperitive romanesti, nelipsit de pe mesele festive. O gasim alaturi de salata de vinete, salata de boeuf sau varianta moderna – salata a la russe. Se face simplu, din icre sarate , cu ulei, ceapa si un strop de rabdare. Iar gustul final? Fix ca in copilarie.

    Salata de icre cu ceapa rosie

Inspiratie pentru platoul tau cu aperitive

Daca iti place sa pregatesti gustari de casa, iti recomand si alte retete clasice care merg mana in mana cu salata de icre:

Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Salata a la russe 

Salata de boeuf 

Salata de Boeuf

Toate sunt usor de facut, cu ingrediente simple si la indemana. Si merg perfect servite pe paine prajita sau biscuiti sarati.

Ingrediente pentru Salata de icre cu ceapa rosie

  • 100 gr icre sarate si nepreparate
  • miezul de la 1 felie medie de paine alba
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml apa minerala
  • 1 ceapa rosie si mica tocata fin
  • 2 linguri zeama de lamaie

Cum prepar o salata de icre cu ceapa

Daca avem icre sarate, le punem intr-un bol si le lasam 5 minute in apa rece.
Apoi le scurgem bine si le presam cu lingura.
Trecem prin apa rece o felie de paine alba, fara coaja, si stoarcem bine miezul.

Punem icrele intr-un bol incapator si incepem sa le mixam usor. Folosim un mixer sau cu o lingura de lemn.

Adaugam uleiul, putin cate putin, in fir subtire, amestecand continuu, ca la maioneza.
Cu rabdare, e important sa nu punem tot uleiul dintr-o data ca sa nu se taie.
Dupa ce incorporam jumatate din ulei, adaugam  zeama de lamaie si miezul de paine stors.
Adagam si apa minerala, tot putin cate putin, amestecand usor.

La final, adaugam ceapa rosie tocata foarte fin si amestecam usor.
Salata e gata! O punem la frigider pentru 30 de minute ca sa se intrepatrunda aromele.
E perfecta pe o felie de paine prajita sau ca aperitiv la orice masa festiva.
Pentru un aspect dragut, am  servit salata de icre cu ceapa rosie pe felii de lamaie.

Cum se repara salata de icre taiata?

Daca salata de icre ti se taie, nu te panica.
Mai intai, scoate cu grija uleiul care s-a separat si pune-l deoparte intr-un recipient.
Ia apoi o felie de paine ( fara coaja), trece-o prin apa si stoarce bine miezul.
Pune-l  in salata taiata si amesteca incet, folosind mixerul la viteza mica.
Vezi cum textura incepe sa se lege treptat si salata isi recapata cremozitatea.
Cand observi ca e omogena, adauga treptat uleiul ramas, amestecand usor.
Cu rabdare, salata ta de icre va fi iar perfecta, gata de servit! Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *