Ciuperci pane reteta de post

Ingrediente:

500 gr ciuperci Champignon, 2 gr sare , 3 linguri ulei, 100 gr faina, 100 gr pesmet.

Compozitia de pane  –60 gr faina, sare si  piper dupa gust,1/2 lingurita pudra de usturoi, 150 ml apa.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 tava

5/5 - (94 votes)

Ciuperci pane, un aperitiv de post, delicios si satios. Preparate la cuptor  si invelite intr-o crusta gustoasa, ciupercile pane sunt un adevarat deliciu.  Testeaza Ciuperci pane reteta de post!

 

Punem intr-un bol ingredientele: faina, sare si  piper dupa gust, pudra de usturoi si apa.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Spalam ciupercile si le  indepartam coditele.

Le  presaram cu sare si le lasam 30 minute, la temperatura camerei.

Le tamponam cu servet absorbant si le tavalim prin faina.

Scuturam usor sa se elimine surplusul de faina.

Trecem ciupercile prin compozitia de pane, cu furculita, si lasam sa se scurga surplusul.

Transferam cate o ciuperca in pesmet si o tavalim usor.

Punem ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava  in cuptorul preincalzit la 200C/10 minute.

Scoatem tava din cuptor, le ungem cu ulei si continuam coacerea pentru inca 20 minute.

Dupa coacere, lasam ciupercile  sa se racoreasca cateva momente.

Se servesc cu mustar sau sos de patrunjel si usturoi. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *