Salata a la Russe

Ingrediente:

4 cartofi fierti, 1 morcov fiert, 100 gr mazare fiarta, 1 legatura patrunjel, 200 gr maioneza de casa, 2 linguri mustar, 2 linguri zeama lamaie, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 platou

5/5 - (13 votes)

Salata a la Russe, reteta perfecta pentru mese festive. Reteta Salata a la Russe este pe baza de legume si maioneza,  se prepara usor si cu ingrediente la indemana.

Modul de preparare este asemanator ca la Salata de Boeuf.

Oprim din cantitatea de maioneza, morcov, patrunjel  si mazare , o cantitate,  pentru decor.

Taiem cartofii si morcovul cubulete.

Punem intr-un bol: cartofii, morcovul, mazarea,  zeama de lamaie, patrunjelul maruntit, sare si piper dupa gust.

Adaugam mustarul si  maioneza de casa.

Amestecam compozitia si o transferam pe un platou.

Ii dam forma rotunda, asemenea unui blat de tort.

Ungem toata suprafata cu maioneza.

Decoram cu mazare , morcov si patrunjel.

Se pastreaza la frigider. Se serveste in maxim doua zile.

Pofta buna! 

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Salata a la Russe”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *