Tortul Diplomat este un tort festiv, foarte aspectuos, ideal pentru mesele de sarbatoare. Chiar daca pare complicat, acest tort se prepara surprinzator de usor, este nevoie doar de putina atentie.
Pentru tortul Diplomat aveti nevoie de piscoturi, oua, zahar, lapte, gelatina, frisca, vanilie, coaja de lamaie si diverse ingrediente pentru ornare: frisca, ciocolata, cirese confiate sau ciocolata.
Insa, daca va ganditi sa pregatiti acest tort trebuie sa il faceti cu o zi in avans, deoarece trebuie sa stea la rece cateva ore, de preferat peste noapte.
Siropul: intr-un vas punem la fiert apa + zahar, dupa 1 minut se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet. Dupa racire se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Crema: intr-un vas punem gelatina inmuiata in 40 ml lapte rece ( 10 minute hidratare), zaharul si ouale si restul de lapte.
Omogenizam ingredientele si punem vasul pe baie de abur.
Amestecam periodic pana ce crema isi schimba consistenta si se ingroasa usor.
Se pune vasul pe un vas cu apa rece si amestecam continuu. Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca, coaja de lamaie si vanilie.
Asamblare Tort Diplomat
Forma se tapeteaza cu folie alimentara.
Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza.
In crema diplomat adaugam fructele taiate cubulete , amestecam si turnam in forma pregatita.
Acoperim tortul cu o folie alimentara si introducem la rece pentru minim 3 ore.
Tortul diplomat se scoate din forma pe un platou .
Se decoreaza cu frisca , cu ajutorul unui pos cu sprit -vezi foto.
Adaugam cirese confiate , felii de kiwi , ananas si portocala. Peste fructe adaugam un strat subtire de jeleu transparent.
Pofta Buna!