Ghiveci de legume

ghiveci de legume
Ingrediente:

2 buc  morcov, 2 buc  ceapa, 200  gr fasole verde, 250 gr ciuperci din conserva, 1 ardei  gras rosu, 1 ardei gras galben, 5 cartofi, 1/2 varza mica, 4 rosii, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, 150 ml apa calda, patrunjel proaspat maruntit.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

5

5/5 - (26 votes)

Ghiveci de legume, reteta ideala pentru zile de post. Bunatatea legumelor confera mancarii o savoare deosebita, fiind nelipsit din meniul zilei.

Fasolea se curata si se fierbe cca 3 minute,  in apa cu sare.

Ciupercile din conserva se scurg si se trec prin apa rece.

Taiem legumele :ceapa (marunt), varza (fasii subtiri) , cartofii (bucati potrivite), ardeii (cubulete) si morcovii (cubulete).

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa.

Adaugam ciupercile, morcovii si ardeiul. Se amesteca usor si se lasa sa se caleasca  5 minute,  apoi se adauga varza si  fasolea.

ghiveci de legumeAmestecam si mai lasam  inca 5 minute la foc mic, amestecand periodic.

ghiveci de legume

Rosiile se curata de pielite, seminte si apoi se calesc pentru 5 minute .

Intr-un vas termorezistent adaugam legumele , sare,  piper dupa gust , rosiile calite si apa calda.

Vasul se introduce la cuptor pentru 45-50 minute , acoperit pentru primele 20 minute .

ghiveci de legumeLa final, ghiveciul de legume se presara cu patrunjel maruntit.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *