Stim ca exista multe retete de prajituri cu mere, dar va garantam ca aceasta o sa va cucereasca din prima. Cea mai buna prajitura de casa cu mere de vara, e pufoasa, usor de facut si miroase divin. Combinatia de mere de vara si scortisoara e pur si simplu irezistibila! In plus, daca nu aveti mere sau vreti o varianta mai indrazneata, puteti inlocui fructele cu ce va place voua: piersici, prune, caise, pere – merge grozav cu orice!
Idei de retete pentru meniul tau
Daca iti place sa pregatesti prajituri de casa gustoase, iata cateva retete:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Ingrediente
5 oua, 150 gr iaurt grecesc, 100 ml ulei, 200 gr zahar, 220 gr faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt (stins cu zeama de lamaie), 1 praf de sare, 200 gr mere de vara (taiate felii sau cuburi), 1/2 lingurita scortisoara, zahar pudra vanilat pentru decor.
Cum preparati Cea mai buna prajitura de casa cu mere de vara
Incepeti prin a amesteca merele cu scortisoara si lasati-le deoparte.
Bateti albusurile cu un praf de sare timp de 1 minut.
Adaugati zaharul si mixati pana obtineti o spuma ferma.
Intr-un alt bol, mixati galbenusurile cu uleiul, iaurtul, praful de copt stins si zaharul vanilat – nu mai mult de 1 minut.
Incorporati usor compozitia de galbenusuri in bezea.
Adaugati faina si amestecati cu grija, doar pana se omogenizeaza.
Turnati totul intr-o tava (20×30 cm), tapetata cu hartie de copt.
Puneti deasupra merele si apasati-le usor in aluat.
Coaceti prajitura la 180°C, timp de 30 de minute.
Lasati-o sa se raceasca pe un gratar, apoi taiati-o si pudrati cu zahar farin vanilat.
Sa aveti pofta!