Mancare de fasole galbena cu rosii

Ingrediente:

800 gr fasole galbena, 1 ceapa mare, 1 kg rosii, sare si piper dupa gust, 5 catei de usturoi, 30 ml ulei, 1 legatura patrunjel.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

4

5/5 - (32 votes)

Mancarea de fasole galbena cu rosii este un preparat  sanatos si satios, care combina perfect textura fasolei galbene cu aroma delicioasa a rosiilor proaspete. Mancarea de fasole galbena cu rosii  este o optiune excelenta pentru  pranz sau  cina.

Spalam  pastaile de fasole galbena, indepartam varfurile si  le taiem potrivit.

Le punem in apa clocotita si fierbem 5 minute.

Intr-o cratita punem uleiul la incins si adauga ceapa tocata marunt.

Calim pentru 3 minute, amestecand periodic.

Adaugam rosiile decojite si tocate.

Continuam fierberea pentru 10 minute, la foc potrivit.

Adaugam fasolea, sare si piper dupa gust.

Fierbem la foc potrivit pana fasolea s-a patruns si sosul a scazut.

Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si piper.

Servim cu patrunjel tocat marunt.

 Mancarea de fasole galbena cu rosii poate fi servita ca atare, alaturi de  paine prajita  sau  friptura.

Iti recomand si alte retete cu fasole galbena=> Ciorba de fasole galbena cu carne de porc, 

Conserva de fasole verde, Fasole verde cu afumatura, Fasole cu usturoi.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *