Mancarea de fasole galbena cu rosii este un preparat sanatos si satios, care combina perfect textura fasolei galbene cu aroma delicioasa a rosiilor proaspete. Mancarea de fasole galbena cu rosii este o optiune excelenta pentru pranz sau cina.
Spalam pastaile de fasole galbena, indepartam varfurile si le taiem potrivit.
Le punem in apa clocotita si fierbem 5 minute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins si adauga ceapa tocata marunt.
Calim pentru 3 minute, amestecand periodic.
Adaugam rosiile decojite si tocate.
Continuam fierberea pentru 10 minute, la foc potrivit.
Adaugam fasolea, sare si piper dupa gust.
Fierbem la foc potrivit pana fasolea s-a patruns si sosul a scazut.
Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si piper.
Servim cu patrunjel tocat marunt.
Mancarea de fasole galbena cu rosii poate fi servita ca atare, alaturi de paine prajita sau friptura.
Iti recomand si alte retete cu fasole galbena=> Ciorba de fasole galbena cu carne de porc,
Conserva de fasole verde, Fasole verde cu afumatura, Fasole cu usturoi.
Pofta Buna!