Ciocolata de casa

Ciocolata de casa
Ingrediente:

300 gr zahar, 500 gr lapte praf, 100 gr cacao, 1 pachet de unt grasime 82%, 10 ml esenta de rom, 150 gr migdale, 100 gr stafide.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1 tava/ dimensiune 20x20 cm.

5/5 - (37 votes)
Ciocolata de casa este un desert delicios, nelipsit de la mesele festive. Reteta Ciocolata de casa este simpla, iar adaosul de migdale si stafide confera desertului bunatate maxima.
Migdalele se trec prin apa fierta si apoi le curatam de coaja.
Se pun intr-o tava tapetata cu hratie de copt si se introduc la copt, la 160C, timp de 3 minute.
Punem intr-o cratita : zaharul,  cacaua, 150 ml apa.
Amestecam si fierbem compozitia pentru 5 minute, de la primul clocot.
Dupa fierberea siropului  adaugam : laptele si untul taiat cubulete.
Amestecam rapid si mai fierbe compozitia maxim 1 minut.
Adaugam esenta de rom, migdalele, stafidele si amestecam pana se incorporeaza.
ciocolata de casa
Turnam compozitia intr-o tava  unsa cu unt si tapetata hartie de copt.
Intindem uniform si punem la loc racoros.
Dupa ce s-a intarit, ciocolata se portioneaza in bucati potrivite.
Se ambaleaza in  folie de aluminiu.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *