5/5 - (37 votes)
Ciocolata de casa este un desert delicios, nelipsit de la mesele festive. Reteta Ciocolata de casa este simpla, iar adaosul de migdale si stafide confera desertului bunatate maxima.
Migdalele se trec prin apa fierta si apoi le curatam de coaja.
Se pun intr-o tava tapetata cu hratie de copt si se introduc la copt, la 160C, timp de 3 minute.
Punem intr-o cratita : zaharul, cacaua, 150 ml apa.
Amestecam si fierbem compozitia pentru 5 minute, de la primul clocot.
Dupa fierberea siropului adaugam : laptele si untul taiat cubulete.
Dupa fierberea siropului adaugam : laptele si untul taiat cubulete.
Amestecam rapid si mai fierbe compozitia maxim 1 minut.
Adaugam esenta de rom, migdalele, stafidele si amestecam pana se incorporeaza.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata hartie de copt.
Intindem uniform si punem la loc racoros.
Dupa ce s-a intarit, ciocolata se portioneaza in bucati potrivite.
Se ambaleaza in folie de aluminiu.
Se ambaleaza in folie de aluminiu.
Pofta Buna!