Rozete de cartofi (Cartofi Duchesse). Cand vrei sa iti impresionezi oaspetii si sa le oferi o garnitura ceva mai speciala, cartofii Duchesse se afla pe lista recomandarilor noastre. Micile rozete de cartofi zdrobiti, coapte usor la cuptor, arata delicios alaturi de o friptura cu sos si scot din monotonie orice masa.
In plus reteta nu este asa complicata pe cat ar parea la o prima vedere, iar succesul mesei va fi garantat.
Curatam cartofii , ii spalam si ii taiem in cuburi.
Se pun la fiert in apa cu sare, exact ca la reteta de piure.
Dupa fierbere, scurgem apa si pasam cartofii.
Se incorpreaza untul amestecand continuu.
Se adauga treptat galbenusurile, cascavalul ras, nucsoara , sare si piper dupa gust.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam aveline din compozitia formata .
Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200C /cca 6-7 minute.
Se servesc ca garnitura pentru preparate din carne si peste.
Pofta Buna!