Mancare de fasole verde cu afumatura pentru masa de pranz. Reteta Fasole verde cu afumatura se prepara usor, rapid si este foarte gustoasa.
Fasolea verde se curata de varfuri si se taie sub forma de bastonase/5 m.
O punem in apa fierbinte pentru 1 minut si o scoatem intr-o strecuratoare.
Costita se taie felii si se prajeste 2 minute in uleiul incins.
Adaugam ceapa taiata marunt si continuam calirea inca 2 minute.
Adaugam ardeiul, rosiile taiate cubulete, iar morcovul in rondele.
Calim legumele pentru 8 minute, apoi adaugam fasolea verde si apa fierbinte.
Acoperim cratita si fierbem mancarea la foc mic spre mediu, 25 minute.
Adaugam faina dizolvata in apa, amestecam rapid si continuam fierberea inca 1 minut.
Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul si usturoiul taiate marunt.
Mancarea de fasole verde cu afumatura se serveste cu paine prajita.
Pofta Buna!