Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Ingrediente:

600 gr ciolan afumat dezosat, 500 gr fasole alba fiarta, 2 buc ceapa, 1 morcov, 1/2 buc pastarnac, 1/4 buc telina, 1 ardei rosu, 3 rosii proaspete ( fara pielita), 100 ml sos de rosii cu ardei, 1 foaie de dafin, cimbru uscat, piper si sare dupa gust, 1/2 legatura patrunjel, 1,3 l apa fierbinte.

Timp preparare

1 ora si 30 minute

Nr. portii

8

5/5 - (39 votes)

Ciorba de fasole cu ciolan afumat, o reteta irezistibila, simpla si delicioasa. Reteta originala preparata in stilul traditional al Ardealului  contine  tarhon  si rantas, dar am optat pentru o varianta mai sanatoasa. Indiferent de reteta, daca are in componenta ciolan afumat, va asigur ca este foarte gustoasa. Descopera si alte retete cu afumatura: Fasole verde cu afumatura, Mancare de cartofi cu afumatura, Mancare de mazare cu carnati semiafumati, Pilaf cu carnati.

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Punem ciolanul la fiert  intr-o oala cu 2 l apa rece, cat sa acopere, 1/2 lingurita sare si o  foaie de dafin.

Fierbem la foc mediu, pana se patrunde usor.

Pe timpul fierberii, daca mai este nevoie,  adaugam apa fierbinte.

Ciorba de fasole cu ciolan afumatTocam legumele ( ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei si rosii)  in cubulete si le calim pentru 15 minute.

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Adaugam o foaie de dafin si sosul de rosii.

Continuam calirea pana cand legumele sunt patrunse.

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Adaugam ciolanul fiert si portionat, jumatate din zeama in care a fiert, fasolea si 1,3 l apa fierbinte.

Amestecam si mai fierbem fix 10 minute.

La final, adaugam cimbru, sare si piper  dupa gust,  patrunjelul proaspat maruntit.

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Servim ciorba alaturi de smantana si paine proaspata de casa.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *