O mancare ideala pentru perioadele de post si nu numai, tocanita de ciuperci cu legume este gustoasa si usor de preparat. Ciupercile se potrivesc de minune cu ardei si ceapa, astfel ca vei obtine o mancarica delicioasa pentru intreaga familie.
Pentru un gust mai bun, in tocanita de ciuperci mai poti adauga si usturoi, iar ciupercile le poti cali inainte in unt incins. Tocanita de ciuperci cu legume este buna a fi cconsumata atunci cand este calda, cu paine proaspata si mult patrunjel proaspat tocat deasupra.
500 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 5 linguri ulei, 5 linguri bulion, sare si piper dupa gust, 200 ml apa, patrunjel proaspat.
Ciupercile le spalam de impuritati si le taiem in felii potrivite. Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul le taiem cubulete.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Le prajim usor cateva minute si apoi le scoatem intr-un bol.
In grasimea ramasa se caleste : ceapa, morcovul si ardeiul. Adaugam bulionul, apa , ciupercile si acoperim tigaia.
Lasam sa fiarba la foc mic pana legumele sunt fierte. Se amesteca periodic.
Cand tocanita este gata , adaugam sare si piper dupa gust.
Tocanita de ciuperci cu legume se serveste cu patrunjel verde taiat marunt.
Pofta Buna!