Tocanita de ciuperci cu legume

Tocanita de ciuperci cu legume
Ingrediente:

500 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 5 linguri  ulei, 5  linguri bulion,  sare si piper dupa gust, 200 ml apa,  patrunjel proaspat.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

3

4.4/5 - (25 votes)

O mancare ideala pentru perioadele de post si nu numai, tocanita de ciuperci cu legume este gustoasa si usor de preparat. Ciupercile se potrivesc de minune cu ardei si ceapa, astfel ca vei obtine o mancarica delicioasa pentru intreaga familie.
Pentru un gust mai bun, in tocanita de ciuperci mai poti adauga si usturoi, iar ciupercile le poti cali inainte in unt incins. Tocanita de ciuperci cu legume este buna a fi consumata atunci cand este calda, cu paine proaspata si mult patrunjel proaspat tocat deasupra.

 

Ciupercile le  spalam  de impuritati si le taiem in felii potrivite.

Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul le taiem cubulete.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si sadaugam  ciupercile.

Le prajim usor cateva minute si  apoi le scoatem  intr-un bol.

In grasimea ramasa se caleste : ceapa, morcovul si ardeiul.

Adaugam bulionul, apa , ciupercile si acoperim tigaia.

Lasam sa fiarba la foc mic pana legumele sunt fierte, amestecand periodic.

Cand tocanita este gata ,  adaugam  sare si piper dupa gust.

Tocanita de ciuperci cu legume se serveste cu  patrunjel verde taiat marunt.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *