O mancare ideala pentru perioadele de post si nu numai, tocanita de ciuperci cu legume este gustoasa si usor de preparat. Ciupercile se potrivesc de minune cu ardei si ceapa, astfel ca vei obtine o mancarica delicioasa pentru intreaga familie.
Pentru un gust mai bun, in tocanita de ciuperci mai poti adauga si usturoi, iar ciupercile le poti cali inainte in unt incins. Tocanita de ciuperci cu legume este buna a fi consumata atunci cand este calda, cu paine proaspata si mult patrunjel proaspat tocat deasupra.
Ciupercile le spalam de impuritati si le taiem in felii potrivite.
Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul le taiem cubulete.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si sadaugam ciupercile.
Le prajim usor cateva minute si apoi le scoatem intr-un bol.
In grasimea ramasa se caleste : ceapa, morcovul si ardeiul.
Adaugam bulionul, apa , ciupercile si acoperim tigaia.
Lasam sa fiarba la foc mic pana legumele sunt fierte, amestecand periodic.
Cand tocanita este gata , adaugam sare si piper dupa gust.
Tocanita de ciuperci cu legume se serveste cu patrunjel verde taiat marunt.
Pofta Buna!