Rulada din piept de pui cu ciuperci este un preparat ideal pentru mesele festive, alaturi de alte aperitive. Pentru aceasta rulada aveti nevoie de piept de pui dezosat, ciuperci, cascaval, ceapa si condimente. Intai se prepara umplutura cu ciuperci, care poate fi asezonata cu condimentele preferate. Astfel, pentru un gust picant si usor afumat, puteti adauga si boia iute si paprika afumata. De asemenea, mai puteti adauga si cimbru uscat, care se potriveste foarte bine cu ciupercile.
Rulada din piept de pui se gateste la cuptor, pentru 30-40 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca complet pentru a putea fi feliata mai usor. Se serveste cu patrunjel tocat si salata verde.
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei, pentru 3 minute.
Adaugam ciupercile taiate marunt , amestecam si continuam calirea inca 5 minute.
Adaugam sare , piper dupa gust, patrunjelul taiat marunt si cascavalul razuit.
Compozitia formata se lasa sa se racesca complet.
Pieptul de pui se taie in 2 felii , se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu un ciocan de snitel.
Prin batere ii dam o forma cat mai dreptunghiulara.
Pe o folie de aluminiu se presara mararul uscat si se aseaza pieptul de pui batut.
Se adauga compozitia de mai sus si se intinde uniform pe toata suprafata.
Se ruleaza strans cu ajutorul foliei de aluminiu .
Ruloul format se inchide la capete , se pune intr-o tava si se introduce la cuptor pentru 30 de minute / 200C.
Dupa racire, rulada se taie in felii potrivite si se aseaza pe un platou cu verdeata.
Pofta Buna!